(111)

Gustaf Mannerheim

ljudbok och e-bok


Gustaf Mannerheim hade kÀmpat sig igenom familjekatastrofer, en svÄr uppvÀxt, ekonomiska bekymmer och gjort karriÀr som general i den kejserliga ryska armén.

50 Är gammal tvingades han fly undan ryska revolutionen. Ensam och utblottad trodde han sjÀlv att karriÀren var slut. Men den hade inte ens börjat. Gustaf Mannerheim blev Nordens störste militÀr och statsman. Under tre krig rÀddade han Finland undan Sovjetunionen.

I sitt portrÀtt av Mannerheim skildrar diplomaten och författaren Dag Sebastian Ahlander denne nationalhjÀltes nÀrmast osannolika liv. Vad var det som drev honom framÄt?

Genom Mannerheims levnadsöde fĂ„r vi Ă€ven en klar bild av Finlands moderna historia. Den Ă€r dramatisk och ödesmĂ€ttad, sĂ„ annorlunda den svenska. ÄndĂ„ Ă€r lĂ€nderna nĂ€ra hoptvinnade av 600 Ă„rs gemensam historia.


UpplÀsare: Ludvig Josephson
LĂ€ngd:

4.6

111 recensioner

Niklas

2022-11-02

En ljuvlig, rörande, balanserad, objektiv och fenomenal skildring av Mannerheim. Har samlat pÄ Mannerheim-litteratur i mÄnga Är och kan intyga detta opus genuina förtrÀfflighet. En bok varje svensk skulle lÀsa för att förstÄ bÄde vÄrt östliga syskon Finland, och Sverige.

Camilla

2022-08-06

Otroligt intressant, speciellt för mig med en finlÀndsk mamma. Nu förstÄr jag vad hon upplevde i sin ungdom pÄ ett helt nytt sÀtt och hennes bild av svenskar som mesar. Det Àr ocksÄ en bra beskrivning av de tvÄ stora krigen i det förra seklet och en insikt i vad som hÀnder nu, 2022.

SuperhjÀlten

2022-07-01

Modig ledare för ett modigt folk. Otroligt intressant!