(0)

Guds General

e-bok


BerÀttelsen om William Booth och FrÀlsningsarmén

De flesta kĂ€nner till FrĂ€lsningsarmĂ©n, men fĂ„ kĂ€nner till dess fascinerande historia. Richard Collier, bokens författare, Ă€r en god berĂ€ttare som pĂ„ ett levande sĂ€tt skildrar hur den unge metodistpastorn William Booth kĂ€nner en kallelse att börja predika evangelium bland Östra Londons fattiga och vilsekomna.

Snart hade hela England berörts av den radikala förkunnelsen och kommit i kontakt med den sociala verksamheten, och bara inom nÄgra Ärtionden hade den unga rörelsen, som blev kÀnd som

FrÀlsningsarmén, etablerat sig pÄ varje kontinent.

William Booths ledaregenskaper och strategiska tÀnkande Àr omvittnade. Genom sitt utgivande liv och sÀtt att leva skapade han en förebild som tusentals mÀnniskor har varit villiga att följa. Boken och dess budskap Àr alltjÀmt en utmaning för varje kristen att helhjÀrtat tjÀna Gud och medmÀnniskor.

”MĂ„ du som lĂ€ser boken bli inspirerad och kallad till att ha en sĂ„dan relation med Jesus att ditt liv bidrar till att Guds vilja sker pĂ„ jorden sĂ„ som den sker i himmelriket.”

Marie Willermark, kommendör,

ledare för FrÀlsningsarmén i Sverige-Lettland

”Jag fick boken ’Guds General’ av min far. Det var hans testamente till mig nĂ€r han lĂ„g döende. Den har pĂ„verkat mig mycket och har varit vĂ€gledande för mig.”

Stanley Sjöberg, pastor, pingströrelsen

”Full av nĂ„d och sanning. Det var Jesus – och det var William Booth, och det mĂ„ vi alla vara. Det Ă€r denna bok ett vittnesbörd om.”

Carl-Erik Sahlberg, teol.dr., f.d. direktor S:ta Clara kyrka

”Jag hoppas att denna fantastiska berĂ€ttelse om en man som gav sitt allt till Gud ska nĂ„ lĂ„ngt utanför hans egen armĂ©s led.”

Joakim Lundqvist, pastor, Livets Ord