(13)

Grön kapitalism

ljudbok och e-bok


ÄR KAPITALISMEN en orsak till klimat- och miljöproblemen? Eller kan fria marknader tvärtom vara en del av lösningen?

Klimatförändringar och miljöförstöring hör till vår tids ödesfrågor. Men vilken roll spelar egentligen staten och kapitalet i klimatomställningen? På vilket sätt kan äganderätt rädda haven? Hur kan genmodifi erade grödor öka vår motståndskraft mot klimatförändringar? Och hur kommer det sig att frihandel kan vara grönare än närproducerat?

I Grön kapitalism besvaras dessa och många andra frågor av några av Sveriges främsta opinionsbildare, näringslivsföreträdare och forskare. Tillsammans visar de hur innovation, teknik, fria marknader och träff säker politik kan minska såväl klimatutsläpp som annan miljöförstöring utan att mänsklighetens framsteg hindras.

Med texter av Joakim Broman, Runar Brännlund, Jonas Grafström, Ellen Gustafsson, Edvard Hollertz, Payam Moula, PM Nilsson, Johan Norberg, Maria Sunér och Mattias Svensson.



3.5

13 recensioner

Anna-Lena

2023-01-30

En del bra poänger. Trist att man fortsätter mäta välfärd med BNP.

Fredrik

2022-07-04

Ett klent försök att samla de marknadsliberala härerna till erövring av klimatfrågan. Just för att de inte har svaret eller förmågan att resonera bortom det nyliberala paradigmet blir boken en paradox, full av illa dold klimatförnekelse. Nej, de vägrar att inse att den lära de förespråkar är problemet - inte lösningen.