(128)

Gränden

ljudbok och e-bok


Gränden är den andra av två delar i den nervkittlande serien När djuren vaknar, och en direkt fortsättning på Glorian.

Längs väg 157 kommer en ensam kvinna gående. Hon vet inte vem hon är eller vart hon är på väg, men hon är inte den enda som har dykt upp på vägen den senaste tiden, förvirrad och utan minne. Sjuttonåriga Annie, hennes vän Walter, forskaren Caroline och meteorologen Ben har tillsammans bildat en motståndsgrupp för att störta Corper AB. De är fast beslutna att spränga företagets stormast och visa för världen att det är strålningen från armbanden som ligger bakom djurens aggressiva beteende och andra mystiska företeelser.

Samtidigt är Walter orolig för sina föräldrar som har förts bort av polisen, och Annie undrar fortfarande – vad var det egentligen som hände i gränden den där natten? Mystiken tätnar samtidigt som viktiga samhällsfunktioner är nära kollaps. Efter virusets härjningar övervakas medborgarna allt mer, korruptionen är utbredd och dessutom avlöser väderkatastroferna varandra.

Hanna Blixt tar upp högaktuella ämnen och stämningen är laddad i denna dystopiska spänningsroman.



3.6

128 recensioner

Ayla

2023-12-30

gillar perspektivet på boken, vart lite vilse i början när man fick följa olika forskares arbete och öde, men blev snyggt invävt i story-line'n. har man någon släng att fantasi så rekommeras boken.

Marie-Anne

2023-03-27

Annorlunda böcker, lite skruvade, men ger upphov till en hel del funderingar.

skit

2022-09-23

Idén är kul men när första 80 sidorna mer eller mindre är en recap av vad som hänt i första boken, och resten av boken ständigt och jämt upprepar vad som hänt i första boken blir det galet tröttsamt att läsa. Man läser knappast del 2 utan att ha läst del 1 först. Tjatigt till tusen. Samt biten med föräldrarna är bara inte trovärdig öht. Synd på kul idé.