(410)

Grottdykaren: Mikko Paasi och den dramatiska räddningsoperationen

ljudbok och e-bok


Juli 2018, Chiang Rai, norra Thailand.

Juniorfotbollslagets 12 spelare och deras unge tränare fångades inne i ett grottsystem som översvämmades. Efter många misslyckade försök att kontakta dem var det enda alternativet det farligaste - att rädda dem genom att dyka in i grottan.

Vad hände egentligen under evakueringen och vad utspelade sig bakom kulisserna? Mikko Paasi var drivande i en operation som hela världen trodde var dömd att misslyckas.

'Grottdykaren' är också en berättelse om en man som under sina tonår i Helsingfors sköt en vän till döds av en olyckshändelse, och som sedan dess brottats med ånger och skuld. Operationen blir en djupdykning i hans egen historia: hur många räddade liv krävs för att sona hans tragiska förflutna? Under 17 dagar följde miljoner människor världen över räddningsarbetet, som inte lämnade någon likgiltig.


Uppläsare: Carl Jacobson
Längd:

4.0

410 recensioner

Hiro

2022-08-26

Väldigt intressant!

Mofs!

2022-05-13

En fantastisk historia, en fantastisk hjälte, en förebild för alla att ta efter. Ett misstag och han har i trettio vig sitt liv åt att försöka sona sitt misstag - 13 st av 13 blev räddade, men förmodligen förblir Mikko fängslad i sin oerhörda ånger. Lite hafsigt skriven emellanåt, därav "bara" fyra stjärnor. Hade velat haft lite mer info om vissa delar och ibland slängs man hit och dit - ibland fick jag spola tillbaka ett par ggr för att kunna följa med helt. Men ändå en mycket bra bok, ett öde som mot mer än alla odds slutade med triumf. En dykare dog i början av förberedelserna, men mot alls odds överlev alla andra - således alla 12 barn plus tränaren. Det om något är en solskenshistoria i ordets rätta bemärkelse; SANNA MINA ORD! Carl Jacobsson är fullkomligt briljant i sin inläsning, som alltid - han får mig att höja bokens betyg från en svag trea till en säker fyra. Nu ska jag läsa boken om samma historia: Pojkarna i grottan. Får se om den tillför något - den är nästan dubbelt så lång, så jag förmodar att den innehåller mer nergrottning (ursäkta ordvitsen) i fakta och livsöden. Själv kan jag inte få nog av mycket detaljer och små-fakta. Detta saknade Grottdykaren, det var mer bara pang på och sen vidare I storyn! Tack för mig! 🤠🤠🤠🤠

Dystopia

2021-11-16

Intressant