(0)

Grifters

e-bok


PÄ ytan Àr Roy Dillion en ansprÄkslös man. Men i sjÀlva verket saknar han alla former av moral. De tusen och Äter tusen dollar som han gömmer i sin billiga lÀgenhet kÀnner ingen annan till. Det Àr pengar som Roy tjÀnat in genom Äratal av bedrÀgerier.

NÀr ett av Dillions svindlerier misslyckas och slutar med att han blir misshandlad börjar saker gÄ fel. Roy plÄgas av svÄra inre blödningar. Dessutom vÀntar en gammal bekant pÄ honom, nÄgon som han inte trÀffat pÄ mÄnga Är - den mest hÀnsynslösa person som Roy Dillion nÄgonsin mött: sin egen mor.

Grifters har kallats en av de tuffaste kriminalromanerna genom tiderna. En berÀttelse om kÀrlek och girighet, om en cynisk vÀrld dÀr moralen Àr fullstÀndigt död.

I översÀttning av Einar Heckscher.

JIM THOMPSON [1906-1977] föddes i Anadarko, Oklahoma. Han har skrivit ett trettiotal böcker och rÀknas, tillsammans med Raymond Chandler och James Ellroy, som en av de frÀmsta - och mest hÄrdkokta - noirförfattarna genom tiderna. Modernista ger nu ut Jim Thompsons tvÄ största klassiker: Getaway frÄn 1958 och Grifters frÄn 1963.