Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.





Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla

3,0 5 betyg
36 min
Ljudboken har producerats i samråd med leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Står en rädsla för graviditet eller förlossning mellan dig och det eller de barn du vill ha? Undrar du om det någonsin kommer att kunna kännas positivt att vara gravid?

Folk antar generellt att varje kvinna "naturligtvis" ser fram emot att få egna barn när omständigheterna är de rätta. Men detta allmänna antagande är inte korrekt. Vissa kvinnor vill verkligen inte vara mammor. Och vissa kvinnor kanske vill ha barn, men är rädda för graviditetsprocessen och/eller förlossningen. Men de gillar inte att prata om det, för de är rädda för att folk kommer att tycka att de är dumma eller "dåliga" på något sätt.

Det finns data som vittnar om att upp emot 80% av alla kvinnor upplever en viss nivå av ångest och rädsla rörande graviditet och förlossning. Och detta är helt normalt. Rädslan kan röra graviditeten i sig men oftast är oron kopplad till förlossningen. När det gäller graviditeten är det väl känt att de 9 månaderna, förutom kroppsliga förändringar, kan skapa känslor av osäkerhet, rädsla, irritation, överkänslighet och gråtattacker. Men alla dessa känslor är också helt naturliga.

När det gäller förlossningen så har du förmodligen föreställt dig den speciella dagen om och om igen i ditt sinne. Dina känslor av förväntan och spänning kring förlossningen åtföljs endast av din rädsla för det okända. Hur kommer det att kännas när sammandragningarna börjar? Hur kommer du att hantera smärtan vid förlossningen? Oavsett om detta kommer att bli ditt första barn eller inte, kommer du sannolikt att känna en viss oro för förlossningsprocessen. Oro, ångest och rädsla är ett normalt och naturligt svar på verkliga och upplevda hot. Rädsla är en livräddande mekanism som driver oss att se upp och att ta hand om faktiska och potentiella faror. Vår art har överlevt eftersom vi har denna förmåga att föreställa oss ett potentiellt framtida hot och undvika faror.

Vår fantasi kan dock skapa alla möjliga ”felaktiga” framtidsscenarier för oss som är så "verklighetstrogna" att de verkligen kan skrämma oss. Detta är en blandad välsignelse! Men du kan göra något åt oro, ångest och rädsla kring graviditet och även få bukt med din förlossningsrädsla.

Hur guidad självhypnos kan hjälpa dig att minska rädslan för graviditetsprocessen och förlossningsförloppet

Självhypnosen träder in i det undermedvetna och använder sedan suggestionens makt för att åstadkomma positiva förändringar. Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din oro och rädsla, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra någonting åt det. Att du inte har lyckats måste betyda att allt detta finns lagrat i ditt undermedvetna. Och det är där som förändringen måste ske. När du slappnar av och lyssnar upprepade gånger på denna inspelning så kommer du att uppleva ett antal betydande förändringar som sker inom dig själv.

Denna professionellt producerade självhypnos har utformats för att hjälpa dig att mentalt förbereda dig inför graviditets- och födelseupplevelsen så att du kan koppla av och känna välbehag i sinnet. Att föda är förmodligen livets största händelse. Låt den inte kantas av negativitet och rädsla.

Att få föda utan rädsla är ditt privilegium oavsett om du är förstföderska eller omföderska, oavsett om du väljer smärtlindring eller inte, och oavsett graden av rädsla.

Graviditet och förlossning utan oro, ångest eller rädsla är tillgänglig som ljudbok.

 • Ljudbok

  Publicerad : 2021-10-10

  Språk: Svenska

  Förlag Ljudbok: Bokförlaget Upsaliensis AB

  ISBN Ljudbok: 9789198614152

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna

3,0

5 betyg
 • Jasmine

  2022-11-03

  Tror det var jättebra för blev otroligt avslappnad.

Ladda fler
Skriv en recension genom att ladda ner appen
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

visa
amex
master