(220)

Gone Girl

ljudbok och e-bok


Över 20 miljoner sĂ„lda exemplar

»En alldeles enastÄende bra thriller.« Yukiko Duke, Gomorron Sverige, SVT

»En superbt vÀlskriven thriller.« Jan Gradvall, DI Weekend

Nick och Amy Dunne Àr paret som har allt. De Àr charmiga, smarta och framgÄngsrika. Efter nÄgra hektiska Är i New York slÄr de sig ner i en liten smÄstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tÀnkt sig och snart avlöser grÀlen varandra.

PĂ„ morgonen till deras femte bröllopsdag Ă€r Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spĂ„r av vĂ„ldsam strid. Misstankar faller snabbt pĂ„ Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att fĂ„ polis och media pĂ„ andra spĂ„r. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som Ă€r allt annat Ă€n sympatisk. Men Ă€r han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han Ă€r oskyldig – var Ă€r Amy?

I svensk översÀttning av Ulla Danielsson.

GILLIAN FLYNN Ă€r en av vĂ€rldens mest hyllade kriminalförfattare. Hennes tredje roman Gone Girl Ă€r en av det senaste decenniets största succĂ©er, översatt till 30 sprĂ„k och sĂ„ld i över 20 miljoner exemplar. Boken nominerades till Årets bĂ€sta översatta kriminalroman av Svenska deckarakademin och till Womens Prize for Fiction. Gone Girl blev Ă€ven en stor internationell framgĂ„ng som film, regisserad av David Fincher och med Ben Affleck och Rosamund Pike i tvĂ„ av huvudrollerna.



4.0

220 recensioner

Linda

2023-11-20

Destruktivt förhÄllande gone good and bad. För lÄngdragen, men bra konflikter och snyggt sammanvÀvt

Charlotta

2023-11-10

15 timmar för lÄng.

Henrik

2023-10-30

5