(2)

Godmorgon Digistan!

ljudbok


Digistan Àr vÄr nya tillvaro, formad och styrd av IT och globaliseringen. Digistan Àr den moderna teknologins överallt och ingenstans. Mobilitet Àr vÄrt dagliga tillstÄnd.

Det finns mycket som Àr bra med Digistan: Miljarder mÀnniskor fÄr samma tillgÄng till information och samma förutsÀttningar att forma sina liv. Vi kan nÄs pÄ andra sidan jordklotet pÄ samma klara telefonlinje som om vi var i huset intill. Vi kan lÀmna det instÀngda kontoret och jobba var vi vill i vÀrlden. Men - nÀr man Àr lika lÀtt att fÄ tag pÄ antingen man Àr i Burma eller BÄstad, finns det dÄ inte en risk att en del av det exotiska med att resa lÄngt bort försvinner? Och hur tillgÀngliga vill vi egentligen vara?

Vad hÀnder med vÄr verklighetsuppfattning nÀr vi allt oftare "avskÀrmar" oss frÄn vÀrlden med mobiltelefonen, datorn och TV-apparaten?

Digistan - en paradox.

Ulf Wickbom (född 1944) har varit reporter pÄ Svenska Dagbladet, Veckans AffÀrer och Rapport. 1983-84 var han chefredaktör för nyhetsmagasinet 7dagar. För mÄnga radiolyssnare Àr han kÀnd som krönikör i söndagsprogrammet Godmorgon, VÀrlden!


UpplÀsare: Ulf Wickbom
LĂ€ngd:

3.0

2 recensioner

Mikael

2022-12-30

Ett stort svamel dÀr allt efter 1960-talet Àr dÄligt. Speciellt lyriken, ju mordernare desto sÀmre.