(4)

Glidare

ljudbok och e-bok


I tjÀnsterum 34, tvÄ trappor upp pÄ KRIPO pÄ Sallerupsgatan i Malmö sitter Leo Koster och stÀller in sin klocka till nedrÀkning. Om Ätta timmar börjar semestern. Och eftersom det var hans första semester i frihet pÄ sexton Är, sÄg han fram emot den med stora förvÀntningar.

Ingenting under den sista dagens innan semestern blir dock som Leo Koster tÀnkt sig. Snart inkommer tre mÀn till stationen, anhÄllna för bilstöld. I början verkar fallet enkelt, men det visar sig att mÀnnen har mer i bagaget Àn vad nÄgon kunnat vÀnta sig. En av dem Àr en misslyckad dansbandsmusiker med drogproblem som inte kan tygla sin vÄldsamma sida nÀr han Àr hög. Den andra Àr en datatekniker som i hemlighet planerar att lÀmna landet för att aldrig ÄtervÀnda, och den tredje Àr en miserabel kultursideskribent som inte mÀrker att hela hans familj har vÀnt sig mot honom.

De lugna semesterveckor Leo Koster hoppats pÄ vid Kiviks veteranbilsparad ersÀtts av en halsbrytande jakt pÄ en internationell gangster. Vad som sÄg ut som en enkel bilstöld ska visa sig vara ett av Kosters svÄraste fall i karriÀren, och snart stÄr allt pÄ spel.

Bo Sigvard Nilsson (född 1942) Àr en svensk författare och dramatiker som skrivit ett trettiotal romaner, ungdomsböcker, diktsamlingar och noveller. Han har ocksÄ regisserat för scenteater och TV.


UpplÀsare: Ove Ström
LĂ€ngd: