(1423)

Glastronen

ljudbok och e-bok


Första boken i den storsÀljande Glastronen-serien

»LÀs den om du Àr en fantasyÀlskare.« Betyg: 5 av 5 - Emilias boktips

»SÄ spÀnnande att man bara vill ha mer, mer och mer!« Betyg: 5 av 5 - Bokriket

»Handlingen Ă€r absolut briljant, och jag ÄLSKAR den. Lönnmördare, palatsintriger, magi och romanser. Vad mer kan man begĂ€ra?« Petras bokblogg

I kungadömet Adarlan - dÀr magi och gamla seder förbjudits, och dÀr hÀrskaren styr med jÀrnhand - kallas landets frÀmsta lönnmördare, 18-Äriga Celaena Sardothien, till rikets vackra, skimrande glasslott.

Hon reser dit, inte för att mörda kungen, utan för att vinna sin frihet. Om Celaena besegrar tjugotre motstÄndare i en tÀvling mördare, tjuvar och soldater blir hon frigiven frÄn fÀngelset och kommer att fÄ tjÀna som kungens kÀmpe.

Kronprinsen, Dorian Havilliard, kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet, Chaol VÀstfall, kommer att trÀna henne. Och bÄda kommer att försöka vinna hennes hjÀrta. Men nÄgot ondskefullt ruvar i glasslottet, nÄgot som Àr dÀr i syfte att döda.

Celaenas kamp för sin frihet övergÄr till en kamp för överlevnad, till ett desperat försök att förgöra de mörka krafterna innan de utplÄnar hela hennes vÀrld.

Glastronen Àr första delen i den storsÀljande Glastronen-serien.

SARAH J. MAAS Àr en amerikansk ungdomsboksförfattare som har slagit igenom stort med Glastronen-serien. Hennes böcker har översatts till mer Àn 35 sprÄk och sÄlt i över 9 miljoner exemplar vÀrlden över. En TV-serie baserad pÄ Glastronen-sviten kommer att produceras av Mark Gordon, som bland annat gjort Ray Donovan och Grey's Anatomy. Sarah J. Maas Àr Àven aktuell med sin nya bokserie: Ett hov av taggar & rosor. Hon Àr bosatt i Pennsylvania tillsammans med sin make och hund.

»Celaena Àr en hjÀltinna att Àlska!« Prickiga Paula

»OumbÀrlig lÀsning för alla som gillar episk fantasy.« USA TODAY

»Jag fastnade direkt i den hÀr vÀrlden och hade jag inte haft lördagsjobb hade jag suttit uppe hela natten mellan fredag och lördag för att lÀsa ut den.« Vargnatts bokhylla


UpplÀsare: Filip Johansson
LĂ€ngd:

4.2

1423 recensioner

Katarina

2024-04-21

TyvÀrr Àr upplÀsaren inte den bÀsta, fÄr huvudpersonen att lÄta bÀde dum och löjlig istÀllet för stark och smart.

Maj

2024-03-27

SpÀnnande

Jillian

2024-03-23

Den var jÀttebra