(1475)

Gladiator

ljudbok och e-bok


Motvilligt har krigsveteranen Niels Oxen pÄbörjat behandlingen för posttraumatisk stress, PTSD, som har plÄgat honom under mÄnga Är. Men hjÀlp av en kvinnlig militÀrpsykolog jobbar han för att Ätervinna sitt sjÀlvförtroende och hittar andra borttrÀngda kÀnslor. NÀr hon föreslÄr Oxen att bli ledare och mentor för en grupp av PTSD-pÄverkade veteraner pÄ en överlevnadsresa till en skyddsplats tackar han ja.

NÀr han kommer hem möts han av en gammal bekant: Mossman frÄn PET. Mossman har motvilligt gÄtt i pension men Àr nu i stan för att be Oxen att hjÀlpa PET i ett kÀnsligt fall: Ett antal krigsveteraner har likviderats runtom i Danmark och Oxens kompetens som en erfaren soldat behövs. NÀr Oxen tar sig an det mystiska fallet Äterförenas han med sin gamla partner och vÀn Margrethe Franck frÄn PET, och de tvÄ försöker lösa Àrendet.

Men mitt i utredningen förlorar Margrethe Franck plötsligt kontakten med Oxen. Han har tydligen försvunnit frÄn jordens yta, och hon pÄbörjar en desperat jakt för att finna honom. Samtidigt kÀmpar för livet bland till det som verkar vara frÀmlingar, fiender för vilka ett mÀnniskoliv inte betyder nÄgonting...

Gladiator Àr en thriller om otÀnkbar grymhet och om hur tidigare synder kommer upp till ytan igen. Det Àr den femte boken i serien om krigsveteranen Niels Oxen. De tidigare böckerna Àr De hÀngda hundarna, MörkermÀnnen, Den frusna elden och Lupus.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.2

1475 recensioner

Margareta

2024-04-17

Toppen bÀst!

Eva-pia

2024-04-15

spÀnnande som vanligt, Tack för dessa timmar av det

pappa

2024-04-12

Bra