(685)

Giganternas fall

ljudbok och e-bok


Giganternas fall Ă€r en ny magnifik historisk berĂ€ttelse av Ken Follett. En skildring av fem olika familjer – frĂ„n USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales – och hur deras dramatiska livsöden lĂ€nkas samman under det tidiga 1900-talets omvĂ€lvande hĂ€ndelser: första vĂ€rldskriget, ryska revolutionen, kampen för kvinnlig röstrĂ€tt
 Handlingen rör sig frĂ„n Washington till Sankt Petersburg, frĂ„n kolgruvornas mörker och faror till palatsens glittrande ljuskronor, frĂ„n diplomatins korridorer till de makthavandes sĂ€ngkammare.

Som alltid hos Ken Follett förenas spÀnning, romantik och historisk autencitet i denna tÀtt sammanvÀvda historia om makt och vanmakt.

Giganternas fall Àr första delen i en trilogi och gavs ut samtidigt i ett tiotal lÀnder. I de följande tvÄ böckerna kommer vi att fÄ följa de fem familjernas fortsatta öden under 1900-talets konflikter och kriser.


UpplÀsare: Ludvig Josephson
LĂ€ngd:

4.3

685 recensioner

Hans

2024-04-15

mycket historielektion inbÀddat i romantik och dramatik!

ANNAKARIN

2024-01-08

TrÄkig Entonigt inlÀst

Tiina

2023-12-30

En fantastisk skildring av historien och som ger mĂ„lande beskrivningar av vĂ„r historia i början av 1900-talet och under 1:a vĂ€rldskriget och om dom olika klassamhĂ€llen och hur orĂ€ttvist det var och vilka hemskheter som skedde och vad mĂ€nniskor har fĂ„tt kĂ€mpa mot mer jĂ€mlika liv. Ännu efter denna bok fanns mycket mer att utveckla i vĂ„ra lĂ€nder. Mycket mer hemskheter i vĂ„r historia kommer i nĂ€sta bok i serien. SĂ„ nu fortsĂ€tter jag med den. UpplĂ€saren Ă€r trevlig att lyssna pĂ„ han lĂ€ser med inlevelse.