(2)

Gift eller inte?

e-bok


TvÄ vÀninnor njuter av sommarbrisen pÄ den vita skÀrgÄrdsbÄt som ska ta dem ut till semesterparadiset. De ser fram emot en rofylld och stilla semester, omringade av havet och det vackra vÀdret. Men vÀl framme vid pensionatet visar det sig bli allt annat Àn njutbart, dÄ den ena mystiska incidenten avlöser den andra. De bÄda kvinnorna börjar snabbt ana odÄd och hela deras tillvaro omkullkastas nÀr ett lik hittas i trÀdgÄrdens lusthus. Vem Àr den skyldige?

Lyckligtvis Àr en av pensionatets gÀster kriminalare, sÄ allt som hastigast drar en utredning igÄng. Mordet, utredningen och alla de mystiska hÀndelserna bÄde skrÀmmer och kittlar de bÄda vÀninnorna till en början, men ska raskt komma att gÄ över till ren skrÀck. Plötsligt Àr en utav kvinnorna misstÀnkt för mordet och ingen tycks kunna lita pÄ nÄgon. Vad som skulle ha blivit en finstÀmd skÀrgÄrdssemester har förvandlats till en fruktansvÀrd mardrömsresa.

Inga Thelander (1915-1961) var en svensk författare, journalist och krönikör. Trots en begrÀnsad produktion, frÀmst beroende pÄ att hon dog ganska ung, rÀknas hon till de mer betydande författarna av psykologiska spÀnningsromaner i Sverige.