(0)

Getaway

e-bok


Doc McCoys skicklighet som brottsling vet nÀstan inga grÀnser. Men inte ens för McCoy finns det nÄgot sÄdant som ett perfekt bankrÄn - inte utan en perfekt flykt.

PÄ grund av en förrÀdisk och klumpig partner fÄr bankrÄnet i stÀllet förödande konsekvenser. Ett enda litet misstag kastar Doc McCoy rakt in i ett helvete prÀglat av blod, svek och kaos - till brÀdden fyllt av vÄld och bristande lojaliteter - dÀr ingen handling Àr utan baktanke.

Getaway Àr boken som alla andra bankrÄnsskildringar mÄste mÀta sig mot. SÄvÀl Steve McQueen och Alec Baldwin har axlat rollen som Doc McCoy pÄ vita duken. Men det Àr mest av allt Jim Thompsons mörka, skitiga prosa som gör Getaway till ett sÄdant mÀsterverk i sin genre.

I översÀttning av Inge R. L. Larsson.

JIM THOMPSON [1906-1977] föddes i Anadarko, Oklahoma. Han har skrivit ett trettiotal böcker och rÀknas, tillsammans med Raymond Chandler och James Ellroy, som en av de frÀmsta - och mest hÄrdkokta - noirförfattarna genom tiderna. Modernista ger nu ut Jim Thompsons tvÄ största klassiker: Getaway frÄn 1958 och Grifters frÄn 1963.