(178)

Gestapo

ljudbok och e-bok


De ryska trupperna har attackerat en tysk garnison pÄ östfronten och urskillningslöst slaktat de tyska soldaterna. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet fÄr uppdraget att ta sig över den ryska grÀnsen för att förinta de ansvariga för massakern. Livet vid fronten Àr ett helvete och soldaterna som placeras dÀr berÀknas att överleva i bara nÄgra veckor. För soldaterna i det 27:e straffregementet har de fasansfulla striderna vid fronten blivit vardag, men sÄ kommer plötsligt en order om att de ska lÀmna fronten. De placeras i kreatursvagnen pÄ ett godstÄg och börjar den lÄnga fÀrden mot Hamburg för sitt nya uppdrag, vakttjÀnst till den bestialiska Gestapo.

"Gestapo" Àr den femte delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvÄngskommenderats till tyska armén, och som tvingas kÀmpa i ett krig som ingen av dem tror pÄ.

Sven Hassel Ă€r pseudonym för den danska författaren BĂžrge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra vĂ€rldskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker Ă€r baserade pĂ„ egna upplevelser frĂ„n kriget, men det Ă€r nĂ„got som har ifrĂ„gasatts av bĂ„de journalister och historiker. FĂ„ författare har som Hassel sĂ„ nĂ€rgĂ„nget och med en sĂ„ bister realism fĂ„ngat andra vĂ€rldskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

4.0

178 recensioner