(56)

Genusdoktrinen

e-bok


Vad hÀnder nÀr tanken blir ofri i jÀmstÀlldhetens namn?

En revolution sveper genom vĂ„ra universitet. Den kallas jĂ€mstĂ€lldhetsintegrering och anvĂ€nds som tĂ€ckmantel för en radikal och djupgĂ„ende process. Kvinnor kvoteras in, bakom lyckta dörrar. Forskare tystnar av rĂ€dsla för repressalier. Kunskapen snedvrids nĂ€r forskningsmedel villkoras med att man mĂ„ste anlĂ€gga ett genusperspektiv – om det sĂ„ Ă€r glaciĂ€rer, mumintroll eller brofĂ€sten man forskar om. Det som nu sker pĂ„ universiteten pĂ„verkar snart hela samhĂ€llet.

Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet, har jobbat i nÀstan tjugo Är med jÀmstÀlldhetsfrÄgor. Men nÀr hon började pÄ Nationella sekretariatet för genusforskning, som dÄ hade ansvar för att stödja jÀmstÀlldhetsarbetet vid alla lÀrosÀten och forskningsrÄd, upptÀckte hon ett radikalt förÀndringsprojekt hon inte kunde stÄ bakom. Hon tog kontakt med Ivar Arpi, ledarskribent pÄ Svenska Dagbladet, och tillsammans bestÀmde de sig för att granska de makthavare som sprider genusdoktrinen i Sverige.



3.7

56 recensioner

Jorma

2023-09-08

Ett chockerande avslöjande av ryggradslösa byrÄkrater. Det som frapperar mest Àr att dessa högt utbildade akademiker inte ser paradoxen i sin egen ideologi.