(584)

Genom helvetet mot livet

ljudbok


Det finns mÄnga böcker som handlar om att ens partner visar sig vara en helt annan person med en mycket mörkare sida, men fÄ beskriver detta sÄ pass gripande som Marie Bergenulf gör i sin bok Genom helvetet mot livet.

NĂ€r Marie inser att mannen hon Ă€lskar, Steve, inte alls Ă€r den person han uppgav sig för att vara Ă€r det för sent - de har redan barn ihop. Åren med Steve fylls av förnedring, elaka kommentarer och dagliga krĂ€nkningar. Marie försöker att leva ett sĂ„ bra liv som möjligt med arbete, karriĂ€r, vĂ€nner och trĂ€ning, men bryts ner mer och mer för varje dag som gĂ„r.

DÄ Steves aggressioner börjar gÄ ut över barnen fÄr Marie nog och vill lÀmna Steve - men det visar sig vara lÀttare sagt Àn gjort. NÀr hon Àntligen tar sig ur förhÄllandet börjar en mycket slitsam och krÀvande process med inblandning av polis, socialtjÀnst och slutligen en rÀttegÄng. Samtidigt som detta pÄgÄr terroriserar exmannen Marie och försöker oavbrutet att fÄ kontakt med barnen, som inte lÀngre vill ha med honom att göra. Ska de orka kÀmpa? Finns det ett bÀttre liv nÀr detta Àr över och kommer det nÄgonsin att vara över?

Det hÀr Àr en viktig och gripande berÀttelse som fokuserar pÄ det sÄ kallade eftervÄldet, det som drabbar den vÄldsutsatta nÀr denne lÀmnat relationen, och hur makten och kontrollen fortsÀtter trots att relationen Àr slut.


UpplÀsare: Emma Bensing
LĂ€ngd:

3.9

584 recensioner

Elin

2024-02-16

FruktansvÀrd historia en spÀnnande och gripande bok

Alexandra

2023-11-18

FÀngslande och spÀnnande! Lite jobbigt med hoppen mellan före och efter.

Ylva

2023-08-19

Den hoppar lite mellan olika tider, annars mycket bra