(80)

Gangsterns klagan

ljudbok och e-bok


New York, 1947. Privatdetektiven Ida Davis har kallats dit av sin gamle vÀn Michael Talbot för att undersöka en tvivelaktig dom. En ung man har fÄtt skulden för massmord pÄ ett ungkarlshotell i Harlem och hotas dÀrmed av dödsstraff för ett brott han inte har begÄtt. Men nÀr de trÀnger djupare in i fallet, inser Ida att morden pÄ ungkarlshotellet Àr delar av ett större mönster mord som begÄtts under lÄng tid och pÄ fler stÀllen i landet.

Ida passar ocksÄ pÄ att Äteruppta bekantskapen med sin gamle vÀn Louis Armstrong som Àr i ett uselt skick. Hans storband har gÄtt i konkurs, han spelar för tomma lokaler och anses allmÀnt som en föredetting tills en agent fÄr en ljus idé som kan vÀnda karriÀren uppÄt igen.

Samtidigt fÄr maffiafixaren Gabriel Leveson ett uppdrag av maffians högste chef. Han ska spÄra och hÀmta hem en större summa kontanter som lÀmnats i New York av den nyligen avlidne Las Vegas-grundaren Benny Siegel. I jakten pÄ pengarna fÀrdas Gabriel genom stadens undre vÀrld och blottlÀgger en konspiration som har förgreningar Ànda upp i samhÀllets topp. Idas vÀgar korsar Gabriels och han tvingas konfrontera demoner ur sitt tidigare liv.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

3.9

80 recensioner

Stor

2023-09-15

Fortsatt bra

Linda

2023-07-18

För mycket namn att hÄlla koll pÄ, orkar inte lyssna klart