(0)

Gale

e-bok


Teneriffa, november 2001. Tvillingtornen har just rasat och vÀrlden tycks stÄ i brand. I Santa Cruz hamn ansluter Daniel till Gale och Devan, ett irlÀndskt par som annonserat efter besÀttningsmÀn till sin seglats över Atlanten. Snart kommer ocksÄ tyska Matthias ombord.

För Daniel Àr havet en vÀg ut, en chans att omskapa sig sjÀlv. För Gale och Devan Àr det en dröm som gÄr i uppfyllelse. Matthias behöver bara en paus. Men Venja Àr en liten segelbÄt, och ute pÄ öppet hav blir besÀttningens utsatthet snart uppenbar för var och en. Avskurna frÄn omvÀrlden gÄr de fyra allt lÀngre in i en egen verklighet med otydliga spelregler. Samtidigt tycks det allt viktigare att fÄ klarhet i vem Daniel Àr, och vad det Àr han flyr ifrÄn . . .

Gale Ă€r en psykologisk thriller som utspelar sig lĂ„ngt ute till havs, en plats som Ă€r fullstĂ€ndigt isolerad – och omöjlig att ta sig ifrĂ„n. Vad Ă€r mĂ€nniskor egentligen kapabla till under enorm press? Och nĂ€r övergĂ„r den totala friheten i sin motsats, en förlamande rĂ€dsla?