(238)

Förvillande lik

ljudbok och e-bok


När en fjortonårig flicka försvinner och sedan hittas död vid en badplats, tyder det mesta på att hon utsatts för ett brott. Katarina Solberg, kriminalkommissarie hos regionalpolischefens stab, får i uppdrag att utreda ärendet tillsammans med Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour. Fallet visar sig snart ha kopplingar till en organiserad liga som utför hänsynslösa övergrepp och mord på unga kvinnor. Polisen sätter in alla tänkbara resurser, men förövarna tycks hela tiden ligga steget före.

”Förvillande lik” är första delen i en serie där de två författarna låter sina respektive polishjältar samarbeta för att lösa svåra brott. Ulf Broberg är journalist i botten och har framför allt engagerat sig i frågor som rör samhällsproblem, inte minst organiserad kriminalitet. Kjell E. Genberg är en av Sveriges mest produktiva författare inom olika genrer, främst kriminallitteratur.

”Initierat skildrat polisarbete och bra flyt i berättandet gör ’Förvillande lik’ till en av årets bästa romaner i genren.”

DAST Magazine



3.7

238 recensioner

Lulle

2024-02-12

Spännande. Välskriven . Bra. Rekommenderas varmt!

Marianne

2023-09-10

Bra bol, men blir tokig på uppläsarens felaktiga uttal. Tex neurolog uttalas naurolog!!

Karin

2023-08-01

Orkade inte lyssna vidare pga uppläsaren som jag verkligen inte gillade. Läser med samma monotona röst hela tiden….. Handlingen var det säkert inget fel på.