(2)

Förenligt med liv

e-bok


Sara Johansson har under många år arbetat med krisstöd och har stor praktisk erfarenhet av att stödja människor i det akuta skedet efter katastrofer, i sorg och vid svår sjukdom. I Förenligt med liv får du följa med bakom kulisserna i hennes arbete.

Här visas konkret hur människans motståndskraft stärks i en katastrof, men också hur sorg och olika krisreaktioner kan se ut, bortom stora rubriker. Läsaren får möta ett litet barn som sörjer, en storskalig naturkatastrof där nya stjärnor på himlen plötsligt blir synliga och en lindrande katt. Livsviktig kunskap förmedlas i form av starka berättelser.

Förenligt med liv är berättelsen om de yttersta gränserna för människans överlevnad. Om vår sköra, osannolika tillvaro på ett litet ljusblått klot i rymden. Om det som är så oerhört svårt – och samtidigt möjligt.

Boken är skriven för psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, läkare, lärare, socionomer, präster, tjänstemän på myndigheter – och alla andra som möter barn och vuxna i kris och sorg.

Sara Johansson är beteendevetare och har varit rådgivare vid internationella Röda Korset. Hon anses vara en av de främsta experterna inom sitt område och har bland annat arbetat med tsunamikatastrofen i Sydostasien, terroristdåden i Norge och på fältsjukhus i Södra Pakistan. Hon medverkar ofta som expert i medier vid svåra händelser. Två år i rad har hon fått ett särskilt omnämnande i ansedda The Hippocrates Prize for Poetry and Medicine för sina texter.



4.0

2 recensioner

Irma-Helen

2024-02-03

Otroligt berörande och finstämt berättat om krisstöd