(0)

För att inte tala om döden

e-bok


Gösta är nybliven pensionär och önskar att han vore död. Av en händelse ser han en annons i en tidning där någon vill sätta upp pjäsen Hamlet. Gösta nappar då han vet att detta kommer göra hans fru Elsa både glad och överraskad. Elsas främsta sysselsättning är annars att resa tillbaka i tiden för att besöka sin gode vän William Shakespeare, något som gör Gösta minst sagt svartsjuk.

Hamlet är en excentrisk amatörregissör och mannen bakom annonsen. Han pratar mer med sig själv än med andra, förutom sin mor Karin. Tyvärr så pratar inte Karin med någon längre, utan enbart med sig själv. Hon bär också på en stor hemlighet som hon på något vis vill berätta för sin son.

När Gösta träffar Hamlet förstår han snabbt att allt inte står rätt till. När han även får reda på Hamlets intentioner med pjäsen så hamnar han i valet och kvalet om att gå vidare eller backa ur. För att inte tala om döden. Hur ska det bli med den?

För att inte tala om döden är en roman om ensamhet och om att gå in i ett nytt skede i livet. Med svart humor, magisk realism, vardagsrealism och absurdism korsas dessa fyra karaktärers livsöden på vägar de aldrig trodde de skulle vandra.

Om författaren

Peter M Eronson är verksam som författare, skrivpedagog

och översättare. Han har skrivit flera böcker om öl och hembryggning. I april 2015 släpptes hans debutroman Skägget. Tillsammans har hans titlar sålt i över 40 000 exemplar.