(75)

Fågelbarnet

ljudbok och e-bok


Stockholm 2005

Fågeln som bor hemma hos Justine Dalvik i huset vid Mälarens strand är sig inte lik. Även mannen som hon lever med drar sig undan och börjar förändras, och en dag försvinner han spårlöst. Ångesten växer i Justine. Hela hennes trygghet är hotad, och det blir knappast bättre av att en av plågoandarna från förr på nytt dyker upp i hennes liv.

Samtidigt försöker den blinda sjuttonåriga Christa stå ut med hur hennes tillvaro har blivit efter Det Ofattbart Hemska som tog hennes pappas liv. Mamman har sålt villan som Christa älskade och har tvingat in dem båda i en trång liten stadslägenhet. Christa saknar desperat sitt gamla liv. En dag är också Christa försvunnen och kvar finns bara ett brev. Christa behöver hjälp. Och det fort.

Fågelbarnet är en fristående fortsättning på de prisbelönta böckerna om Justine Dalvik.

***

Inger Frimansson har gett ut över 40 böcker och är översatt till 16 språk. Hon är en av Sveiges mest älskade och prisbelönta författare och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en krypande spänning.


Uppläsare: Lo Kauppi
Längd:

3.8

75 recensioner

Ewa

2023-12-14

Spänningen som så enkelt och lätt, stegvis byggs upp, är författarens unika styrka.

Lotta

2023-01-27

Så bra böcker och uppläsare 🙏

Tomas

2020-08-14

Inger Frimansson tillhör en av mina favoritförfattare när det kommer till psykologiska thrillers, och denna bok gjorde mig inte besviken. Frimansson har en god blick för människors sårbarhet och skapar trovärdiga och särpräglade människoporträtt som gör hennes berättelser levande. Dessutom har hon ett levande och sinnligt språk som fångar vardagens små detaljer. När det kommer till själva uppläsningen/ljudredigeringen av denna bok, så upprepas ett långt stycke i början (om det är så att samma kapitel återkommer en andra gång en stund senare - vilket skapar förvirring). Längre fram i boken upprepas några meningar på samma vis. Uppläsaren är inkonsekvent i dialogerna då hon först läser in en persons (Ariadnes framlidne mans poliskollegas) repliker på skånska men redan i nästa replikskifte låter honom tala rikssvenska istället. Annars en ljudbok väl värd att lyssna på.