(628)

Full galopp, Sigge

ljudbok och e-bok


Radarparet Lin Hallberg/Margareta Nordqvist Ă€r tillbaka med en ny bok om allas favoritshettis Sigge! Älskade böcker för alla hĂ€st- och ridintresserade barn!

För Elina Ă€r det bara Sigge, stallet och hĂ€stkompisarna som gĂ€ller. Det trĂ„kiga Ă€r att mamma och pappa sĂ€ger att det rĂ€cker med tre dagar i veckan i stallet. Hon mĂ„ste sköta skolan ocksĂ„. DĂ„ hjĂ€lper det inte att Elina sĂ€ger att hon ska bli ridlĂ€rare nĂ€r hon blir stor. En dag fĂ„r stallgĂ€nget veta nĂ„got spĂ€nnande; Sally ska vara med pĂ„ shettisgaloppen och deltaga i den stora julshowen pĂ„ Arenan. Alla stalltjejer vill vara den som rider Sally, men det Ă€r Mattis som Ă€r Sallys skötare 
 Blir det orĂ€ttvist eller rĂ€ttvist?

Full galopp, Sigge ingĂ„r i ”Sigge-serien” som handlar om ponnytjejen Elina och hennes kompisar. De hĂ„ller till i det mysiga shettisstallet i Broby, som drivs av Ingela, vĂ€rldens bĂ€sta ridlĂ€rare! HĂ€r möter Elina Sigge, den sötaste lilla shetlandsponny hon nĂ„gonsin har sett. Margareta Nordqvists bedĂ„rande bilder Ă€r i perfekt samklang med Lin Hallbergs sĂ€kra text.

BÄde Alla Àlskar Sigge, Kom igen Sigge och Det spökar Sigge har prisbelönats av Bokjuryn - Barnens egen topplista över Ärets bÀsta böcker. Böckerna har Àven lovordats av sÄvÀl kritiker som biblioteksanstÀllda.

Pressröster om Sigge:

"Detta Àr en hÀstbok nÀr det nÀr som bÀst." BTJ-hÀftet

"Vilka underbara böcker!" Norrtelje Tidning

"TÀnk om alla barn finge leva i den varma miljö och med de kloka och empatiska vuxna som skildras i boken. För alla som Àlskar hÀstar Àr de lÀttlÀsta, rikt illustrerade och verklighetsnÀra böckerna om Sigge ett sjÀlvklart val." BTJ-hÀfte nr 9, 2016


UpplÀsare: Johanna Westman
LĂ€ngd:

4.7

628 recensioner

Novalie

2024-02-15

Älskar att springa i full galopp â€ïžâšĄïž

TELLA

2023-07-31

wow

Lea

2023-05-22

Kan du göra en bok som Sigge om hopp tÀvlingen