(0)

Från dörren till hemligheten

e-bok


"Dörren är tydligare än de flesta av världens ting två sidor av samma sak, opartisk, saklig och oantastlig, lik en tredje, objektiv aspekt. Den låter sig stängas eller öppnas på en sekund. Den låter sig avhyvlas, nerklottras, bultas på, till och med beskjutas. Bara en sak är avgörande för den: att den fortfarande har två sidor. Försökte någon ändra på det, skulle dörren ögonblickligen avsäga sig sin existens som dörr och utan ett ord visa sin integritet genom att försvinna in i en oerhörd tomhet."

Jacques Werup beskriver, i sin roman Från dörren till hemligheten, ett helt liv och dess tillhörande ting. Den filosofiska handlingen tar oss från dörren, till brevlådan till barnet och vidare genom vardagens många objekt, för att slutligen nå hemligheten. En roman med stor igenkänningsfaktor, som garanterat leder till eftertanke och inte lämnar någon oberörd.

Jacques Werup, född 1945 och bosatt i Skåne, är estradör, musiker, romanförfattare och poet. Från dörren till hemligheten kom ut första gången 1985.