(220)

Frontkamrater

ljudbok och e-bok


Mot östfronten rullar stÀndigt nya kolonner med vapen, ammunition och manskap. I motsatt riktning transporteras oupphörligen totalförstörda stridsfordon, artilleri och sjuktransporter med soldater som inte Àr mycket mer Àn vid liv. Sven och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet lever i konstant fruktan för de ryska stridsvagnarna, som kommer nÀrmre för varje dag. Ett felaktigt beslut innebÀr en sÀker död. Sven, Lillebror och LegionÀren befinner sig svÄrt sÄrade i en iskall godsvagn pÄ en farlig resa vÀsterut mot sjukhuset i Hamburg.

"Frontkamrater" Àr den tredje delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvÄngskommenderats till tyska armé, och som tvingas kÀmpa i ett krig som ingen av dem tror pÄ.

Sven Hassel Ă€r pseudonym för den danska författaren BĂžrge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra vĂ€rldskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker Ă€r baserade pĂ„ egna upplevelser frĂ„n kriget, men det Ă€r nĂ„got som har ifrĂ„gasatts av bĂ„de journalister och historiker. FĂ„ författare har som Hassel sĂ„ nĂ€rgĂ„nget och med en sĂ„ bister realism fĂ„ngat andra vĂ€rldskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

4.0

220 recensioner

Richard

2023-12-12

enastÄende

jocke

2020-08-29

TyvÀrr slarvigt översatt gÀllande Ä,À, samt ö!