(101)

Fritagningen

ljudbok och e-bok


Det tredje vÀrldskriget lÀmnade vÀrlden ödelagd. I förödelsen pÄ den amerikanska kontinenten Àr Frihetsfederationen, den fria vÀrldens sista utpost, hÄrt pressad. Den har stÄtt emot de senaste attackerna frÄn de Sovjetiska styrkorna men nÀr ryssarna lyckas infiltrera federationens kÀrna, verkar dess fall vara slutgiltigt. Samtidigt har ryssarna tillfÄngatagit Vikingarna, federationens starkaste allierade. Det blir upp till Blade och hans krigare att frita Vikingarna för att sÀkra federationens överlevnad.

Tredje vÀrldskrigets atomvapen har förvandlat vÀrlden till en dystopi och det en gÄng stolta Amerika till en militÀrdiktatur. Ett fÄtal mÀnniskor lyckades undfly förödelsen genom att ta skydd i en befÀstning i Norra Minnesotas vildmarker. De kallar sig sjÀlva Familjen. Hundra Är efter krigsslutet, den stora smÀllen, Àr vÀrlden fortfarande en dystopisk plats nÀr deras Àttlingar börjar göra försök att ÄterupptÀcka vad som ÄterstÄr. De basala resurserna Àr fÄ i de karga landskapen, fördÀrvade av radioaktivitet och kemiskt avfall. Och överallt rör sig muterade varelser och hÀnsynslösa krigsherrar. Familjens egen krigarhÀrd, Triad Alfa, med Blade i spetsen, har svurit att försvara deras samhÀlle med allt som krÀvs.

David L. Robbins (född 1950) Ă€r en amerikansk bĂ€stsĂ€ljande författare som skrivit över 300 böcker i en rad olika genrer: science fiction, action, thriller, ungdomsromaner och facklitteratur. Han har varit författare under pseudonym till en rad olika erkĂ€nda bokserier, dĂ€ribland Bröderna Hardy, Blade (en spin-off pĂ„ De Överlevande) och Davy Crockett.