(46)

Fristad

ljudbok


Året Ă€r 1992 i Rostock, Tyskland, nĂ€r en invandrare mördas brutalt. Incidenten gör inte bara att tvĂ„ vĂ€nner skiljs Ă„t, utan bidrar Ă€ven till att Tysklands viktigaste högerextrema nĂ€tverk, Patrioterna, splittras. NĂ„gra Ă„r senare möts de tvĂ„ vĂ€nnerna igen, med helt andra tekniska förutsĂ€ttningar för sin agenda. De inser att den rĂ„dande dotcom-febern gör det möjligt för skickliga entreprenörer att uppfylla Ă€ven de mörkaste av drömmar.

I Stockholm 1999, blir aktiemĂ€klaren Anders Mattson tvĂ„ngsrekryterad av svenska SÄPO för att utreda en politiskt kĂ€nslig underrĂ€ttelseoperation. Av olika skĂ€l har han inte mycket till valmöjlighet, sĂ„ han packar sin vĂ€ska för att lĂ€mna Sverige och ge sig ivĂ€g mot uppdraget. Anders ska arbeta under tĂ€ckmantel med mĂ„let att avslöja terrorister, nĂ„got som visar sig bli ett ytterst dödligt dubbelspel.

Henrik Molin Àr en svensk författare, född 1975 i Dorotea. Han Àr bosatt i Monaco. Han har arbetat inom finans- och bankvÀrlden sedan 1995 och Àr Àven grundare av teknologiföretaget Physitrack. Hans mest kÀnda romaner Àr Tyst partner, Tyst vittne, Fristad och Domen.