(1)

Fri himmel

e-bok


Fri himmel, fysiskt och psykiskt vĂ„ld i lesbiska förhĂ„llanden – en sjĂ€lvbiografisk berĂ€ttelse, med förord av Christina Gustavson, Medicine doktor, forskare, specialist i RĂ€ttspsykiatri, AllmĂ€n Psykiatri och AllmĂ€nmedicin.

”Det började med att jag lyssnade pĂ„ hennes tĂ„rar och snart hade hon nĂ€stlat sig in i mitt liv I början var hon kĂ€rleksfull, men nĂ€r jag var fast fick jag veta hur vĂ€rdelös jag var.. Hon tog över mitt liv. En efter en jagades mina vĂ€nner och min familj bort. Till slut fick jag hjĂ€lp att fly till ett skyddat boende ...”

Det hÀr Àr en utlÀmnande , stark och naken sjÀlvbiografi om hur det Àr att leva med en person som vill ha total kontroll; en sann berÀttelse om att under lÄng tid leva med psykisk och fysisk misshandel i ett lesbiskt förhÄllande. Författaren Noah berÀttar om hur vÄldet sakta knÀckte henne.

Boken vÀnder sig till anhöriga, vÀnner och andra drabbade, men Àven till alla som arbetar med vÄldsutsatta personer, i hopp om att den öppnar ögonen pÄ dem som inte ser eller vill se vÄldets sanna natur. Kanske blir den blir ett startskottet för den som behöver fly och ett rött stoppljus för den som Àr pÄ vÀg in i en relation trots att magkÀnslan sÀger nej.

Detta betydelsefulla dokument ger röst Ät alla som lever eller har levt i regnbÄgsförhÄllanden med vÄldsinslag. VÄld Àr alltid vÄld, oavsett identitet. Det Àr en viktig bok för alla, vÄldsutsatta eller inte.