(0)

Freckles

e-bok


Med sitt röda hÄr och frÀknar sticker pojken ut nÀr han vandrar omkring i Chicago. Han ser ut som en luffare, barnhemmet han arbetar pÄ har inte rÄd med bÀttre klÀder. Pojken, som kallar sig sjÀlv Freckles, börjar söka arbete för att kunna tjÀna till sitt eget uppehÀlle. Efter mÄnga avslag hittar han tillslut en tjÀnst. Trots att han Àr ung, spinkig och saknar en hand, sÄ fÄr han arbete pÄ ett timmerföretag lÄngt utanför staden. Hans nya uppgift Àr att tvÄ gÄnger per dag vandra runt trÀodlingen för att se till att ingen stjÀl företagets egendom

Freckles Àr först rÀdd för naturen, efter att bara ha bott i Chicagos stadskÀrna har han aldrig sett vilda djur och vÀxter. Men snart vÀnjer han sig vid sin nya omgivning, och börjar odla egna ovanliga vÀxter i ett speciellt hörn av trÀodlingen. Men snart hotas hans paradis, och trÀföretaget, av förstörelse. Olika ligor försöker stjÀla de vÀrdefulla trÀden, och Freckles hamnar snart i slagsmÄl med tjuvarna, med risk för sitt eget liv. Ska han lyckas rÀdda trÀdodlingen, och det paradis han skapat Ät sig sjÀlv dÀr?

Gene Stratton-Porter (1863-1924) var en amerikansk författare och fotograf. Hon skrev för flera nationella tidningar i USA, och mÄnga av hennes romaner blev bÀstsÀljare.