(98)

Forntidens sista mysterier

ljudbok och e-bok


SpÄren efter ohyggliga fÀltslag, vansinniga hÀrskare och bestialiska avrÀttningar, glömda sedan lÀnge, kommer i dag upp till ytan vid utgrÀvningar vÀrlden över. Det som forntiden inte kan berÀtta för oss i skriftliga kÀllor, fÄr vi i stÀllet veta genom alla de uppseendevÀckande fynd som arkeologerna gör vid forntidens brÀnnpunkter. Pilspetsar, smycken och krukskÀrvor har sedan Ärhundraden ökat vÄra kunskaper om forntiden, men en slöja av mystik har alltid dolt detaljerna om dÄtidens civilisationer.

SĂ„ Ă€r det inte lĂ€ngre. Nu grĂ€ver arkeologerna, bildligt talat, lite djupare med hjĂ€lp av banbrytande teknik. Moderna vetenskapliga metoder har redan kastat nytt ljus över de vĂ€lbevarade liken i Nordeuropas mossmarker. NĂ€sta steg Ă€r att förstĂ„ varför forntida civilisationer gick mot en oförklarlig kollaps – frĂ„n enorma Medelhavsriken till de första kulturerna i Asien. Till och med myten om Atlantis och Homeros episka diktverk om Troja utökas med nya kapitel som ger oss en klarare bild av forntiden.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

3.6

98 recensioner

Joel

2021-11-23

KÀndes rÀtt trÄkig