(412)

Flykten

ljudbok och e-bok


57 e.Kr. De Àrrade veteranerna Cato och Macro ÄtervÀnder till Rom. Eftersom deras senaste uppdrag vid romerska rikets östra grÀns misslyckades fÄr de den hÀr gÄngen inte det mottagande med hyllningar och lovord som de Àr vana vid. Snarare blir de bemötta med misstÀnksamhet och fientlighet vid kejsarens boning. De forna hjÀltarnas rykte och framtid stÄr pÄ spel.

NÀr kejsare Neros politiska fiender avslöjar vem som Àr kejsarens Àlskarinna finns ingen annan utvÀg Àn att landsförvisa henne. Cato, som Àr isolerad och inte lÀngre vÀlkommen i Rom, fÄr i uppgift att eskortera Àlskarinnan till Sardinien.

DÄ han anlÀnder till den sjudande och oroliga ön tillsammans med en liten grupp officerare blir han varse tre faror: Ett ledarskap har slagits i spillror, en dödlig farsot sprider sig över ön och ett vÄldsamt uppror riskerar att mynna ut i ett blodbad. Hela provinsens öde vilar med ens pÄ Catos axlar.

Flykten Àr nittonde delen i Simon Scarrows populÀra Silverörnserien. Scarrow fÀngslar sina lÀsare med djupa kunskaper om det romerska riket kombinerat med spÀnning, rappa dialoger och hög nÀrvarokÀnsla.


UpplÀsare: Harald Leander
LĂ€ngd:

4.1

412 recensioner

Robert

2023-02-08

Lika bra som övriga i serien. Min första ljudbok vilken jag uppskattade. Bra upplÀsare.

Pelle

2022-11-25

som vanligt bra trots saknaden av macro och Torsten som upplÀsare

Lasse

2022-09-24

Älskar dessa böcker Ă€ven stridscenerna blir lite vĂ€l detaljerade.