(103)

Flyktdjur

ljudbok och e-bok


Etel vÀxer upp pÄ en gÄrd i Mellansverige. PÄ gÄrden finns fyra shirehÀstar, vÀrldens största hÀstras. De fyra djuren Àr starka och lynniga, men snÀlla om man behandlar dem pÄ rÀtt sÀtt. UngefÀr som Johan, gÄrdens Àgare.

NÀr Etel föddes försvann hennes pappa. Ryktet sÀger att han emigrerade till Amerika. Kvar lÀmnade han Etel och hennes mamma, som sjÀlv bara var ett barn. Utan att kunna vÀlja tvingades faderns yngre bror Johan att ta ansvar bÄde för dem och för slÀktgÄrden.

Etel Àlskar hÀstarna och gör sitt bÀsta för att Johan ska bli nöjd med henne. Hon vet att han ibland hamnar i perioder av oförklarligt tungsinne. NÀr hon en dag blir djupt förÀlskad i Karl vÀljer hon att flytta och leva ihop med honom. Trots att Johan gör allt för att förhindra det.

Flyktdjur Àr en uppvÀxtskildring och ett familjedrama med en krypande spÀnning som nÀrmar sig den psykologiska thrillern. Inger Frimansson har inte för inte kallats för den psykologiska thrillerns mÀstare.

INGER FRIMANSSON Àr en av vÄra mest lÀsta spÀnningsförfattare. Hon har gett ut över fyrtio böcker och Àr översatt till sjutton sprÄk. Bland de mÄnga utmÀrkelser hon fÄtt kan nÀmnas Svenska Deckarakademins pris för bÀsta svenska kriminalroman vid tvÄ tillfÀllen, för God natt min Àlskade (1998) och Skuggan i vattnet (2005). Ungdomsromanen De starkare tilldelades priset SpÄrhunden för bÀsta barn- och ungdomsdeckare (2009). Sedan tjugo Är Àr hon bosatt i SödertÀlje med sin man.


UpplÀsare: Hanna Fred Ekman
LĂ€ngd:

4.0

103 recensioner

Simon

2023-05-23

Nja. Första halvan riktigt bra, sen ju nÀrmre nutid det blir, desto svajigare blir det. Blir inte klok pÄt. HÀndelsen i torpet, och huvudpersonens reaktion pÄ den, kÀnns helt osannolikt tunn. Upplösningen likasÄ. Synd, för den hade verkligen potential. Blir en trea ÀndÄ pÄ grund av den starka inledningen.

Ann-Charlott

2022-09-25

Bra historia med intressanta persongalleri.

Yvonne

2022-09-18

Älskar boken!