(278)

Flocken

ljudbok och e-bok


”Med sĂ„ mĂ„nga smittade som nu finns i Sverige sĂ„ kommer smittspridning att ske. VĂ„rt samhĂ€lle Ă€r inte sĂ€rskilt annorlunda Ă€n Italiens, eller för den delen Kinas, sĂ„ varför skulle det inte spridas hos oss?”

Det Àr fredagen den 6 mars 2020. Insikten om att Covid-19 inte Àr en ordinÀr smitta börjar sprida sig, men Sverige Àr passivt och Anders Tegnells mejlbox fylls med frÄgor och rÄd. DÀr och dÄ börjar konturerna skönjas pÄ Sveriges sedermera omdiskuterade plan för att möta viruset.

I Johan Anderbergs berÀttelse följer vi spelet kring Sveriges strategi under ett Är med Corona-pandemin; hur ordet flockimmunitet förvandlas frÄn en obskyr fackterm till att bli ett av samtidens mest laddade ord, och hur Sverige hamnade i vÀrldens blickfÄng.


UpplÀsare: Johan Holmberg
LĂ€ngd:

4.1

278 recensioner

Andreas

2022-12-28

En mycket bra bok i en spÀnnande tid, dvs inte tvÀrt om.

Henrik

2022-09-16

Mycket intressant, borde lÀsas av alla.

Kris

2022-04-23

Boken springer igenom ett relativt övergripande hÀndelseförlopp över första och andra vÄgen, gÄr inte in pÄ speciellt svÄra frÄgor och har en tydlig bias. Den landar i att Sverige gjort helt rÀtt för att 7Äringar fÄtt Àta skolmat - som vi alla vet att 7Äringar Àlskar.. - och att 'inte en enda svensk tvingats haft munskydd pÄ sig utomhus' - vilket I sig Àr en mÀrklig formulering pÄ flera sÀtt.