(126)

Flickvännen

ljudbok och e-bok


Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Kläder och samtal som inte går att spåra. Han sa vi ses snart, men inte när.

Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men han köpte ett fucking jävla hus. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb.

Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt val, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.



3.4

126 recensioner

Anna

2022-08-19

Jag började med att läsa den men fastnade inte. Det var mycket bättre att lyssna på författarens inläsning, hon lät precis så obrydd som huvudpersonen försökte vara. En på nåt sätt läskig och sorglig historia.

Tina

2021-03-01

Inkännande! Alla vardagsdetaljer in i minsta detalj ger en igenkännandeeffekt som gör att man bara vill ha mer och mer av berättelsen. Den är så stillsam men så full av känslor man känner igen!