(1274)

Flickan i kanalen

ljudbok


Den sanna historien bakom SVT-serien.

Lucianatten, 1992. En 16-Ă„rig flicka ligger med ansiktet nerĂ„t i kanalen i centrala Kristianstad. Polisen fĂ„r ingen klarhet i hur flickan hamnat i vattnet, men teorin Ă€r att hon har varit full och halkat pĂ„ kanalbrinken. Men kommissarie Per-Åke Åkesson kĂ€nner att det Ă€r nĂ„got som inte stĂ€mmer. En ung, frisk tjej som drunknar i en kanal som Ă€r sĂ„ grund att man bottnar hela vĂ€gen.

Knappt tvÄ mÄnader senare hittas en ung kvinna strypt och ihjÀlslagen pÄ ett fÀlt i byn Huaröd, söder om Kristianstad. Hennes huvud Àr krossat och rÀttslÀkaren ska senare behöva 25 rader för att rÀkna upp alla skador pÄ kroppen. Kvinnan har kvÀllen innan varit pÄ en 20-Ärsfest i nÀrheten. Men ingen sÄg nÀr hon lÀmnade festen.

Ljudboksserien ”Jakten pĂ„ en mördare” Ă€r en bearbetning av boken med samma namn (2009), om en av Sveriges skickligaste mordspanare, hans utredare, och de ovanligt mĂ„nga mord pĂ„ kvinnor och flickor som drabbar SkĂ„ne under tidigt 90-tal. Serien Ă€r en dokumentĂ€r som utspelar sig under en viktig epok i svensk polishistoria.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.7

1274 recensioner

Kajsa

2023-09-19

SkrÀmmande att sÄna galningar och seriemördare finns ibland oss och Àr fria efter korta straff. Som tjej ska man nog aldrig vara ensam med en kille...

Bo

2023-05-31

Intressant

Elsa

2023-03-23

Den var spÀnnande och man fick reda pÄ hur polisen jobbar!