(373)

Flicka, kvinna, annan

ljudbok och e-bok


Amma Àr en radikal pjÀsförfattare som i medelÄldern ser sin karriÀr ta fart. Nu ska hon sÀtta upp en pjÀs pÄ National Theatre, ett genombrott som förunnats fÄ svarta dramatiker. I publiken sitter gamla vÀnner och partners, var och en med sin egen historia, och med olika erfarenheter av att leva som svart i England. Flicka, kvinna, annan Àr en kollektivroman dÀr tolv öden interfolieras. Tillsammans skapar rösterna ett modernt körverk som tagit vÀrlden med storm.

”En imponerande, stark roman om svarta familjer i Storbritannien, om deras kamp, smĂ€rta, skratt, lĂ€ngtan och kĂ€rlek. Stilen Ă€r passionerad, rakbladsvass, full av energi och humor.” Juryn för Booker Priset.

”Flicka, kvinna, annan förĂ€ndrade mitt sĂ€tt att tĂ€nka” – Tom Stoppard TIMES LITERARY SUPPLEMENT


UpplÀsare: Astrid Assefa
LĂ€ngd:

4.0

373 recensioner

Ylva

2024-04-20

Uppskattade verkligen inte inlÀsaren. det kÀndes som att hon inte sjÀlv förstod vad hon sa ibland. Bra bok trots allt men svÄrt att sÄ ut till slutet.

Anonym

2024-03-10

FÀngslande handling/historier. TÀnkvÀrd. Personligen tyckte jag att det var lite jobbigt att hÄlla reda pÄ alla karaktÀrer - de var mÄnga. Bokens betyg dras ned av textens syntax. Det saknas skiljetecken! Jag minns vÄndan vid lÀsning av John Stuart Mills bok "Om friheten" under kursen i statsvetenskap. Mills har i sin bok flera sidor lÄnga meningar. Mills möter hÀr sin överman/överkvinna/annan - inte ett enda skiljetecken i hela boken...

ylva

2023-08-26

Jag hade lite svÄrt att komma in i den i början dÄ den Àr skriven pÄ ett speciellt sÀtt. Men sen!! Jag kunde jag inte sluta lÀsa. Författaren binder ihop de olika personerna, tiden och berÀttelserna sÄ bra. En stark rekommendation frÄn mig till dig.