(193)

Finansministern

ljudbok och e-bok


Ingen trodde att han skulle bli finansminister allra minst han sjĂ€lv. ÄndĂ„ var det Anders Borg som skötte Sveriges finanser under den mest stormiga ekonomiska perioden sedan trettiotalets depression. Och det var han som skapade stora internationella rubriker för sitt sĂ€tt att lotsa Sverige och EU genom finanskrisen.

I Finansministern berÀttar Anders Borg hela historien. FrÄn det motarbetade förÀndringsarbetet av Moderaterna och formandet av Alliansen, till valsegern 2006 och det intensiva reformarbetet. Bakom kulisserna till finans- och eurokrisen och dramatiska förhandlingar med vÀrldsledare. Vidare till den osannolika valsegern 2010 och sin egen sorti frÄn den politiska scenen 2014.

"USA:s Tim Geithner hĂ€lsade alla vĂ€lkomna och slĂ€ppte fram Strauss-Kahn. Det var uppenbart vart Ă„t det barkade. IMF ville inte gĂ„ vidare. Efter Strauss-Kahn tog Lagarde, Darling, och SteinbrĂŒck till orda. Alla instĂ€mde med IMF. Fonden och EU-kommissionen kunde inte gĂ„ vidare med utbetalningarna, var den samlade meningen.

Jag kÀnde paniken vÀlla över mig. Detta var ett av de mest pressade ögonblick under finansministerÄren, och jag insÄg bokstavligen att Sveriges öde hÀngde pÄ en skör trÄd. Jag hade aldrig deltagit pÄ ett G7-möte före detta och tÀnkte att det fick bÀra eller brista och pÄbörjade min argumentation."


UpplÀsare: Andreas T Olsson
LĂ€ngd:

3.7

193 recensioner

Dr

2023-08-08

oerhört intressant att lyssna till Sveriges frÀmsta ekonom

Emmy

2020-10-01

Simpel story om medioker person

Lina

2020-08-09

Supertorr namedroping, ÀndÄ lyssnade jag fascinerat klart. Bra? NÀ, men intressant som lÀrobok.