(466)

Fina flickor

ljudbok och e-bok


Clary vÀxer upp i en medelklassfamilj i 30-talets Sverige. Hon gÄr pÄ yrkesskolan och drömmer om en egen modefirma och stora butiksfönster dÀr skyltdockor visar upp hennes klÀder. Gift tÀnker hon inte bli pÄ lÀnge.

Livet förÀndras nÀr hon trÀffar Bruno frÄn Bruket. Hennes familj fördömer relationen med en arbetargrabb, men förÀlskelsen drabbar Clary som en ljungeld. Efter de första veckornas undangömda möten visar de sig öppet, och uppvaktandet fÄr henne att kÀnna sig som en vuxen kvinna. Men nÀr planerna vÀnds upp och ned kastas hon in i en relation som blir allt annat Àn fridfull. Snart förstÄr Clary hur svÄrt det Àr att bryta sig loss ur en cykel som hÄllit kvinnor tillbaka i evinnerlig tid.

"Fina flickor" Àr en historisk roman med nÀrhet och nerv, skriven om en tid dÄ kvinnors rÀtt till en egen identitet var mindre sjÀlvklar Àn idag. Det Àr första delen i Clary-sviten, en trilogi för alla som tycker om Katarina Widholms böcker om Betty och Denise Rudbergs historiska serie Kontrahenterna.



3.9

466 recensioner

Pernilla

2023-12-22

SÄÄ bra röster för upplÀsning och bra lÀst. Fin och lagomt beskrivande

Barbro

2023-10-31

Bra

kate

2023-10-11

bra bok och upplÀsare