(308)

Fienden inom oss

ljudbok och e-bok


Klockan tre pĂ„ morgonen gör sĂ€kerhetspolisen och terroristpolisen tillslag mot ett antal familjer i en Stockholmsförort. Ett femtiotal personer grips och transporteras bort. De gripna fĂ„r ingen vetskap om vad de Ă€r misstĂ€nkta för. Men nĂ€sta dag exploderar nyheten att ”al-Qaida i Sverige” har oskadliggjorts och att landet rĂ€ddats frĂ„n den största katastrofen nĂ„gonsin. Nio personer hĂ€ktas som terrorister och dĂ€refter utbryter den stora tystnaden. Ingen vet vad som sker i polisutredningen. Polisintendent Ewa JohnsĂ©n-Tanguy, som Ă€r förhörsexpert pĂ„ Ekobrottsmyndigheten, fĂ„r till sin förvĂ„ning ett helt nytt jobb, att leda förhören med de misstĂ€nkta terroristerna. DĂ€rmed förĂ€ndras hennes liv, bland annat innebĂ€r det att vĂ€nskapen med journalisten Erik Ponti utsĂ€tts för svĂ„ra slitningar. I kriget mot terrorismen hamnar Ewa JohnsĂ©n-Tanguy och Erik Ponti pĂ„ helt olika sidor.

Jan Guillou gör i romanen Fienden inom oss upp med de lagar som sÀgs vara avsedda att skydda demokratin men som skadar den betydligt mer Àn terrorismen gör.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.9

308 recensioner

Dan

2024-04-20

Jan G böcker Ă€r alltid Bra
 Samma sak gĂ€ller för upplĂ€saren. De tvĂ„ tillsammans Ă€r oslagbara tycker jag..

Tomas

2023-08-10

Boken Àr okej. Men handlingen tappar fart och vimlar bort sig. Tjuvarnas marknad var bÀttre.

HĂ„kan

2023-05-08

Tycker inte att författarens hat mot svensk sÀkerhetspolis Àr sÀrskilt hedervÀrt har totalt omvÀrderat hans författarskap