Fibromyalgi - lindra din smärta
Kom igång direkt!

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Fibromyalgi - lindra din smärta

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Fibromyalgi - lindra din smärta
Kom igång direkt!

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Fibromyalgi - lindra din smärta

3.50 8 betyg
31 min
Fibromyalgi – Ont i kroppen – Värk i kroppen - Lindra din smärta

Fibromyalgi beräknas drabba cirka 2 - 3 % av befolkningen. I Sverige beräknas cirka 250 000 personer lida av fibromyalgi. Kvinnor är i regel mer drabbade (80 - 90 %). Symptomen uppträder vanligen mellan 25 - 55 års ålder. Fibromyalgi kan hämma glädjen i ditt liv. Konstant värk och ömhet sätter sina spår och även de enklaste göromål och aktiviteter kan te sig ogörliga. Smärtan och ömheten kan kännas i hela kroppen, men nacke och rygg, axlar och höfter är mer än ofta drabbade. Själva smärtan kan kännas som huggande, brännande eller värkande.

Fibromyalgi kan, men behöver inte, vara en livslång sjukdom. Och kom ihåg: smärta är obehagligt men innebär nödvändigtvis inte att någonting i kroppen tar skada.

Stresshormoner och fibromyalgi

Det finns uppgifter som tyder på att kroppens produktion av stresshormoner kan förvärra smärtan vid fibromyalgi, och detta beror på att kortisol (ett stresshormon) kan öka känsligheten för smärta. Den djupa avslappning som finns invävd i vårt självhypnos-program är utmärkt för att minska kroppslig smärta och för att öka känslan av välbehag. Programmet gör dig avspänd men kan också ge omedelbar effekt i form av högre livsglädje, energi och ork att t.ex. motionera i lagom mängd. Just motion, t.ex. promenader, simning och yoga, kan vara till hjälp när det gäller de symptom som fibromyalgi kan förorsaka. Motionen kan också öka det mentala välbefinnandet, eftersom motionen frisätter kroppens endorfiner och ger känslor av välbehag.

Självhypnos och fibromyalgi

Genom att rikta sig till faktorer som stress, oro och ångest, kan självhypnos hjälpa personen att må bättre och få denne bättre rustad att bemästra sin fibromyalgi. Här ingår att ta kontroll över tillståndet och tackla smärtan. Bara detta kan i sig åstadkomma förbättringar i måendet. En positiv inställning kan i längden göra stor skillnad.

Fibromyalgi kan ofta orsaka sömnproblem. Brist på sömn kan i sin tur ge utmattningskänslor. Här kan självhypnos förbättra sömnens kvalitet, och när kroppen ges tillfälle att vila, kan fibromyalgins symptom förbättras.

Att använda självhypnos för att ta kontroll över smärtan, kan i sin tur främja att personen tar kontroll över hela sitt liv. Att kunna göra detta brukar i många fall kunna sporra fram ett positivt sinnelag. Och detta är viktigt då fibromyalgi kan vara synnerligen stressande och jagnedgörande. Det kan i vissa fall leda fram till depression, och självhypnos kan där hjälpa till att förebygga och hålla sinnet fritt från negativa tänkesätt.

Självhypnos botar inte fibromyalgi, men kan onekligen lindra de symptom som uppstår. Mycket är vunnet genom att få kontroll och förbättra livskvaliteten.

Ljudbokens innehåll

I programmet guidas du inledningsvis till ett djupt avslappnat tillstånd. I detta tillstånd får du motta ett antal posthypnotiska och direkta suggestioner för att hjälpa dig att komma över problem som är förknippade med fibromyalgi. Du får hjälp med att programmera om ditt undermedvetna så att du lindrar symptomen från din fibromyalgi . Denna kraftfulla inspelning är helt säker och kan vara mycket effektiv för att hjälpa dig att handskas med din smärta.

Fibromyalgi - lindra din smärta är tillgänglig som ljudbok.

 • Ljudbok

  Publicerad : 2019-12-13

  Ingår i: Silver, Guld, Familj

  Språk: Svenska

  Förlag Ljudbok: Bokförlaget Upsaliensis AB

  ISBN Ljudbok: 9789198594065

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

firstnameAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

secondPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

thirdAnna

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.