(177)

Farlig fåfänga

ljudbok


Den framgångsrike fotografen Harry Friberg råkar av en slump träffa en gammal skolkamrat, konstnären Paul Groth. Groth är just i färd med att hänga en utställning hos den något bedagade men fåfänga galleristen Maud Björkman, som i konkurrens med en annan konsthandlare har lyckats övertala Groth att ställa ut hos just henne. Det visar sig vara ett lyckokast eftersom Groth gör stor succé. Vid en tillställning hemma hos henne uppe på Fåfängan på Söders höjder störtar Groth genom ett hål i en mur och omkommer. Självmordsteorin avfärdas och misstankarna riktas mot personerna i Groths omgivning – offrets syster, den hämmade hemmadottern Lena, den åldrade läkaren Motell, make till Groths älskarinna och den blonda och svartsjuka fästmön Inger Antons.

Eftersom Harry Friberg är bekant med de inblandade, har en viss intuition och har ögonen med sig, ber kommissarie Artur Lind om hans hjälp för att lösa fallet.


Uppläsare: Martin Halland
Längd:

3.7

177 recensioner

Annika

2024-02-22

Så skönt med en uppläsare som läser så naturligt. Inte långa pauser, ingen underlig ordmelodi, inga konstiga betoningar som så många andra trasslar med. Behagligt, tack!

Elina

2023-12-28

Läst alla Stieg Trenter-böcker för många år sedan. Trevligt att stifta bekantskap igen i ljudboksform. Målande beskrivningar av personer och Stockholm på 40-talet.

Anonym

2023-11-12

Alldeles för lång. Långsamt tempo, inget driv i berättelsen. Kanske ett typiskt exempel av första berättelsen av vad som sedan blir en lång serie böcker? Men som vanligt fina och intressanta beskrivningar av Stockholm.