(386)

Fanny & Alejandro #enperfektjul

ljudbok och e-bok


NU TÄNDAS TUSEN HETA JULELJUS ...

NĂ„gra dagar före jul blir Fanny dumpad av sin pojkvĂ€n Peter och pĂ„ köpet snuvad pĂ„ drömresan till Maldiverna. Hon tar de semesterpackade vĂ€skorna och flyr hem till sina förĂ€ldrar. DĂ€r Ă€r julförberedelserna i full gĂ„ng. Pappa Lars Ă€r som vanligt besatt av Ă„rets julskinka, samtidigt som han tampas med sitt stĂ€ndiga ölsug. Mamma Monica vĂ€nder ut och in pĂ„ sig sjĂ€lv för att försöka fixa en bra jul för alla. Vilket inte Ă€r det lĂ€ttaste nĂ€r barn, barnbarn, svĂ€rdöttrar och svĂ€rsöner och helt plötsligt tvĂ„ hamstrar – alla med olika dieter, kostscheman och allergier – ska samsas under samma tak. Hashtags och O helga natt, filterbubblor och fa-la-la-la, frustrerade kvinnor och ovisa mĂ€n. Mitt i kaoset och hjĂ€rtesorgen trĂ€ffar Fanny Alejandro och tusen heta juleljus tĂ€nds.

"Fanny & Alejandro #enperfektjul" Àr en modern julsaga, med humor, hjÀrta och nÄgra rejÀla nypor lust. Om spÀnningarna i en familj, dÀr verkligheten inte stÀmmer överens med vad som visas pÄ nÀtet. Och insikten hos den Àldre generationen att saker och ting nog alltid har förskönats pÄ bild, Àven innan sociala medier.

Avanna Larsson Àr utöver författare Àven verksam som konstnÀr, illustratör, skribent och fotograf. Hon bor i Tidaholm med sin sambo och deras tre katter samt en och annan dammrÄtta. "Fanny & Alejandro #enperfektjul" Àr hennes andra roman.


UpplÀsare: Sofia Berntson
LĂ€ngd:

3.8

386 recensioner

Åse

2024-03-21

En stor besvikelse. Tur att jag har lyssnat pÄ andra böcker av samma författare och vet hur rolig hon Àr för om jag börjat med denna hade det inte blivit fler. 10 tim sex och knappt 1,5 t story (som iofs var bra). Besviken över att viktiga Àmnen slarvas bort och blir paranteser bland timsvis upprepningar med ingÄende beskrivningar av samlag, onani och tankar om/pÄ/runt desamma.

mia

2024-02-04

ojoj vad jag har skrattat tack 🙏😍

Anna

2024-02-01

Feministisk nutids feel good roman med igenkĂ€nning och underbara karaktĂ€rer som man fastnar för och skrattar med. Högt och lĂ„gt blandas med det dĂ€r som man inte vill kĂ€nnas vid i vĂ„r tids sociala medier samhĂ€lle. En bok dĂ€r en kvinnas röst och njutning fĂ„r ta plats och dĂ€r mĂ€n Ă€r som mĂ€n Ă€r mest, Men Ă€ven en brun ögd reflekterande man som visar att killar de kan ocksĂ„ bryta könstraditionerna om de bara vĂ„gar vara precis som de Ă€r. Helt klart en julfavorit att Ă„terkomma till Ă„r efter Ă„r 😍 vissa traditioner Ă€r till för att hĂ„llas
 😉