(0)

Familjelycka

e-bok


Mascha Ă€r sjutton Ă„r och lever med sin yngre syster Sonja i ett gammalt hus i Pokrowsk. Innan deras mor plötsligt dog var tanken att de skulle flytta in till staden. Nu Ă€r allting osĂ€kert. Men sĂ„ kommer grannen och familjevĂ€nnen Sergei pĂ„ besök. Han Ă€r trettiosex Ă„r och dĂ€rmed betydligt Ă€ldre Ă€n Mascha. ÄndĂ„ kan hon inte hjĂ€lpa att hon blir förĂ€lskad i honom. Och det visar sig snart att han kĂ€nner likadant för henne.

Mascha och Sergei gifter sig, men det dröjer inte lĂ€nge förrĂ€n Ă€ktenskapet stöter pĂ„ problem. Att Sergei föredrar det stilla livet passar inte alls hans unga hustru. Hon vill kĂ€nna pĂ„ utelivet i den ryska societeten och vara balens drottning – alla de saker som Sergei skyr som pesten. Är deras personligheter egentligen alldeles för olika? Kan deras relation överleva Maschas strĂ€van efter nĂ„got mer?

Lev Tolstoj (1828-1910) var en av den ryska litteraturens mÀstare, och en förgrundsgestalt för den ryska realismen. Han Àr bland annat kÀnd för att ha skrivit klassiker som Anna Karenina och Krig och fred.