(273)

Fallet Samir

ljudbok och e-bok


År 1986 döms 15-Ă„rige Samir för att ha mördat sin styvmamma hemma i lĂ€genheten i Tensta och blir inlĂ„st pĂ„ mentalsjukhus.

Alla instanser polis, Äklagare, domstol och rÀttspsykiatri Àr övertygade om att pojken Àr den skyldige. Men de missar att det rör sig om ett falskt erkÀnnande för att skydda den verklige gÀrningsmannen. NÀr Samir nÄgra Är senare berÀttar sanningen vill ingen tro honom. Inga förhör hÄlls med den utpekade gÀrningsmannen, och nÄgon analys av de tekniska spÄren, dÀribland Samirs blodiga klÀder, görs inte heller.

För ett par Är sedan började Anders Johansson, kriminalreporter pÄ Aftonbladet, granska Àrendet i podden #Fallet och lyckades grÀva fram nya bevis. Nu, trettio Är efter mordet, har domen rivits upp.

Fallet Samir Àr den osannolika berÀttelsen om vad som egentligen hÀnde. Om hur en felaktig dom leder till att den unge Samir hamnar i en ond spiral av kriminalitet och blir en av Sveriges mest fruktade vÀrdetransportrÄnare som vuxen. Men det handlar ocksÄ om vÀgen ut, om att vÀnda pÄ sitt liv fullstÀndigt.


UpplÀsare: Johan Svensson
LĂ€ngd:

3.9

273 recensioner

jppmpizarro

2024-03-09

VĂ€ldigt bra.

Janne

2024-02-21

blev lite trÄkgig till slutet. men annars bra

Clark

2024-02-20

FörstÄr inte varför man försvarar allt Samir har gjort. Tycker han förtjÀnar dom straffen han fÄr.