(1838)

Fallet Eerika – barnamordet som skakade en hel nation

ljudbok och e-bok


Eerika växer upp hos sin mamma, som i perioder dricker alldeles för mycket. En kväll går festandet för långt och flickan blir akut placerad hos sin biologiska pappa och hans nya fru. Men hennes situation bli inte bättre, tvärtom dröjer det inte länge förrän den glada och sociala tjejen blivit tillbakadragen och tyst. När folk i omgivningen frågar hur hon har det hemma svarar hon bara "Det är hemligt". Och trots att socialtjänsten får in anmälningar väljer man att inte göra något.

Ett år senare finns Eerika inte längre i livet. Åtta år gammal har hon blivit mördad av sin pappa och styvmamma, inlindad i en presenning och lämnad att dö. Utredningen visar att hon under en längre tid utsatts för systematisk misshandel.

Boken om Eerika berättar i detalj, på ett skönlitterärt sätt, om mordet på en åttaårig flicka i Helsingfors 2012 som upprörde hela Finland. Skildringarna bygger på journaler, domslut och intervjuer med myndigheter och Eerikas närmaste anhöriga.

Vera Miettinen är journalist, och inriktad på brott och juridiska frågor. Fallet med den mördade flickan Eerika engagerade henne djupt och hon beslöt sig därför för att skriva en bok om det.



4.2

1838 recensioner

Marianne

2024-03-25

Arg Ledsen. vad hjälper ALLA dessa Möten när ingenting händer. Slappa jävla människor Stackars lilla barn.

Maria

2024-03-01

Mycket välskriven utan frossa i hemska saker. Fallet är ohyggligt sorgesamt!

blabla

2024-02-13

Viktig bok men rätt ytlig information om fallet