(280)

Fallet

ljudbok och e-bok


»Drev Àr en ovanligt vÀlfunnen metafor för att beskriva det som hÀnder nÀr en offentlig person blir medialt avrÀttad. Drevkarlarna pÄ sociala medier larmar och skriker, anklagar, trakasserar och förföljer bytet tills han eller hon röjer sig genom ett förfluget ord, ett aggressivt utspel eller en ogenomtÀnkt respons. Och dÄ, nÀr villebrÄdet skrÀmts fram, sitter journalisterna i sina jakttorn och skjuter prick. Pang. Du Àr död!«

PÄ nyÄrsnatten 2016 hade Ann Heberlein all anledning att skÄla. Hon skrev för de stora tidningarna, hyllades för sina böcker och respekterades för sin forskning. Men innan snön hann smÀlta skulle allt det hon byggt upp vara pÄ vÀg att raseras.

Fallet handlar om att förlora nÀstan allt: anseende, anstÀllning, uppdrag och vÀnner, men att trots det stÄ upp för sina vÀrderingar och handlingar, Àven nÀr man har mer att vinna pÄ att inte göra det.


UpplÀsare: Ann Heberlein
LĂ€ngd:

4.0

280 recensioner

Pernilla

2023-12-29

Intressant och tankevÀckande, men inte helt oproblematisk: att försvara alternativmedia och alt right utan att nÀmna fake news kÀnns sÄdÀr. Med det sagt, Àr det skrÀmmande hur Äsiktsklimatet ser ut och hur de som tycker annorlunda ska tystas.

Annkatrine

2023-08-24

kritiken...och den ..offentliga ...förföljelsen SÄ Àr det bra att hon utifrÄn sig ...visar pÄ ett vidare perspektiv.Det vÀcks en förstÄelse

Anonym

2023-08-01

Fantastiskt bra!