(11)

Fakta om rollspel

ljudbok och e-bok


Vad Àr rollspel? En frÄga som kanske mÄnga stÀllt sig. Faktum Àr att rollspel kan vara tv-spel, brÀdspel, kortspel eller att spela en sÀrskild roll i verkligheten. Författaren Gabrielle de Bourg tar med lÀsaren pÄ en faktaspÀckad, historisk vandring genom rollspelens tidsÄldrar, och ger Àven verktyg och handfasta tips till den som sjÀlv vill spela.

Rollspelet Dungeons and Dragon slog ned som en bomb i spelvÀrlden och blev en succé utan dess like. Plötsligt ville barn och vuxna vÀrlden runt kasta tÀrningar och förtrollningar. De ville skapa karaktÀrer och leva sig in i en fantastisk spelvÀrld uppbyggd full av utmaningar. Nu Àr rollspel inte bara förknippade med spel som spelas vid bord, utan det kan Àven vara tv- eller dataspel. Fler och fler möter rollspelsvÀrlden och lockas av den.

Nu har författaren och rollspelsutvecklaren Gabrielle de Bourg skrivit en lÀttlÀst faktabok som Àr perfekt för den som Àr intresserad av att lÀra sig mer om rollspel, och att kanske sjÀlv börja spela.

Nypons lÀttlÀsta faktaböcker Àr framtagna för lÀsovana barn och ungdomar. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till lÀsning. Tack vare den lÀttillgÀngliga formen, det enkla sprÄket och de intressanta Àmnena vÀcker böckerna lÀslust hos sÄvÀl yngre som Àldre lÀsare.

Gemensamt Àr ocksÄ att de har en innehÄllsförteckning och ibland förekommer mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. FÀrg och form Àr speciellt framtaget för att locka till vidare lÀsning.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.



4.4

11 recensioner