(24)

Fakta om blodomloppet

ljudbok och e-bok


ArtÀrer, vener och kapillÀrer. Syre, celler och koldioxid. Vad betyder egentligen alla dessa ord och vad har de med blodomloppet att göra? Författaren Eva Susso guidar lÀsaren genom denna blodiga och faktaspÀckade historia som Àr Fakta om blodomloppet.

Ny kunskap Àr alltid vÀrdefull, och kunskap om kroppen kan vara rent livsviktig. Förutom fakta om vad det Àr som gör att blodet Äker runt i kroppen, fÄr lÀsaren ocksÄ veta hur fort en bebis hjÀrta slÄr och hur mÄnga liter blod det ryms i kroppen.

Fakta om ... Àr en serie lÀtta faktaböcker framtagna för lÀsovana elever. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till lÀsning. Tack vare den lÀttillgÀngliga formen, det enkla sprÄket och de intressanta Àmnena vÀcker böckerna lÀslust hos sÄvÀl yngre som Àldre lÀsare.

Gemensamt för böckerna i serien Àr ocksÄ att de har en innehÄllsförteckning, ett enklare register och att det ibland förekommer mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. FÀrg och form Àr speciellt framtaget för att locka till vidare lÀsning.

Eva Susso Àr författaren som, förutom att ha suttit i Svenska barnboksakademin, har skrivit ett flertal böcker och Àven arbetat med lÀs- och skrivfrÀmjande aktiviteter pÄ olika bibliotek. Nu tar hon sig an kroppen och först ut Àr Fakta om blodomloppet.



4.1

24 recensioner

Lilo

2022-11-27

Jag tyckte det var lite lÀskigt pÄ blodpropps grejen